Jag och Von, en mysig soffsurfare i Saigon. Vi åker Cyclo. Se filmen med samma namn vettja!

Jag hade ju inte tänkt göra nån kvartalrapport för slutet av 2010, men men, här kommer den ändå. Och ni, mina kära heylisor som inte fattar varför jag gör dem, det finns folk som addar mig på last.fm för att de gillar dessa tips. Jää jää, det är som vi kommit överens om: skriv vad fan du vill!

Jag sitter för övrigt i ett hotellrum i Nha Trang och missar solen idag. Så är det när man är internetförtappad. Jää jää. Torrentfilen finner ni här. Hjälp mig gärna att seeda då jag inte har möjlighet att göra det hela tiden.

Ariel Pink’s Haunted Grafitti – Round and Round

Na-na-na-na!

Babe, Terror – Summertime our League (Four Tet Rework)

Vete fan om den här verkligen platsar som en fyra, men men. Originalet är inte värt mer än en tvåa.

Billy Bragg – Ideology & There is Power in a Union, Chris de Burgh – Lady in Red, Nick Cave and the Bad Seeds – Jacks Shadow, Paul Simon – Graceland, The Smiths – Panic & Unloveable, Spacemen 3 – Losing Touch with My Mind, Talking Heads – Wild Wild Life, XTC – Dear God. Yo La Tengo – Living in the Country.

Jag gjorde ett blandband (ja, ett C-90) till Camila när hon fyllde år. Hon är ju född 1986 så det blev ett band med bara låtar från detta lågvattenmärke till musikår. Egentligen borde det bara vara hela The Queen is Dead och Bigmouth Strikes Again som utfyllnad. Men det är ju inget blandband. Det var en rolig utflykt i musikhistorien där jag bland annat lärde mig att Radiohead tog sitt namn från en låt av Talking Heads. Så så.

Black Lips – O Katrina!

Se Scott Pilgrim vs. The World! Bra skit och jävligt bra musik!

Bright Eyes – Cooyote Song

Och nu har hela skivan kommit. Yay!

Fruit Bats – Tegucigalpa

Hittade en turné-cd med Fruit Bats där den här fina fanns.

Glasser – Mirrorage

Ni ska väl till Barcelona och Primavera i år?

Håkan Hellström – River en Vacker Dröm & 2 Steg från Paradise

Jag gillade verkligen den nya Håkan-skivan. Bästa sedan debuten, som för övrigt är 2000-talets bästa svenska skiva, eller? De däremellan brukar ha några bra spår, men inget har ännu kommit i närheten av första skivan i mitt tycke.

Idiot Wind – Uranium

Sjukt duktiga Hajen har bytt namn. Efter en go gammal Dylan-låt. Fint så.

Jane Birkin et Serge Gainsbourg – Je T’Aime Moi non Plus

Finns det nån porrigare låt?

Konono N°1 & Glenn Kotche – Traducteur de Transmission

Från en samlingsskiva (“Tradi-Mods vs. Rockers – Alternative Takes On Congotronics, Vol. 1″) där folk som inspirerats av afrikansk musik (som alla indiemusiker gjort det senaste åren ger nåt tillbaka. Typ.

Malcolm Middleton – Love Comes in Waves (live in Zürich)

Gamle Arab Strap multiintrumentalisten sköter sig även i Schweiz.

The National – You Were a Kindness

Hittade en “expanded edition” av High Violet där denna fina fanns med. Spelar också på Primavera. Kom kom!

Red House Painters – Michael

Denna fina har jag lyssnat på många gånger, men jag hade faktiskt aldrig lyssnat på Down Colorful Hill, som Olof S hade som favorit bland RHPs verk.

Sufjan Stevens – Casimir Pulanski Day

Mys. Jag har fallit för Sufjan till slut.

Tindersticks – Can We Start Again?

En av Tindersticks allra bästa låtar!


7 kommentarer »

 • bob

  C: Spela filmen? Hm, måste jag förgöra dig då? ^_^

 • Camila

  Se Scott Pilgrim vs. The World?! Spela säger jag. Sjukt svårt fast roligt tv-spel.

 • frans

  Och då hade jag inte sett Bobmedbarniknätbilden.. Makalöst Bob!!

 • F

  :-D räddade den här morgonen

 • david

  Nu kan du gott dra dig tillbaka och leva på den kommentaren resten av Internet-livet, Marcus.

 • bob

  Hahahaha. Kan vara den roligaste kommentaren på heylisa någonsin.

 • marcus

  kanske den mest stötande bilden någonsin på heylisa och då räknar jag in den där du stod naken med sylt i håret. Det ser ju för fan precis ut som du köpt ett thai barn av en mycket nöjd far…

 • Skriv kommentar