Keb 09

SKRIVET AV: slangen
31 March, 2010, klockan 23:44
7 kommentarer

frans-dag-1

Första dagens läger, än så länge gött vä´r…

chrille-tittar-pa-whiskey

Lite senare på kvällen blev Chrille sugen på lite fjällfil som kittlar på tungan. Märk den enorma spritentusiasmen i hans blick, det är bara proffs som kan betrakta flaskan med lika cool nonchalans.

peppe-a-frans-vid-alv

Andra dagen njöt vi av vad meterologen skulle kalla ett riktigt jävla pissväder. Peppe (mannen till vänster) som var ny bekantskap för mig visade sig vara både trevlig och tålmodig vädret till trots.

fjallgobbels

Fjäll-Goebbels i egen hög person. Chrille lyckades givetvis imponera på oss med sitt klädval men fick även en eloge från en stugvärd för sin “retrolook”. Det kanske säger mer om STF:s stugvärdar än om Chrille…

himmel-dag-tre

Tredje dagen, inte bara regn…

pa-vag

På väg efter att ha vi alla gjorde det obligatoriska “fota-en-extremt-exotisk renhjord-som-med-största-sannolikhet-har-blivit-förevigade-mer-än-1000-gånger-denna-sommar”.

rokande-chrille

Chrille hade den goda smaken att med sig lite golden virginia och givetvis snyltade vi alla på honom så gott vi kunde. Allt för att våra lungor inte skulle chockas totalt av den hälsosamma fjällluften. Tack skall du Chrille, nästa gång tar jag med mig rökdonen!

taltning

Detta var nog den tältplats jag gillade bäst, 2 mil till närmsta någonting ifall allt skulle gå åt helvete, en glaciär ett par hundra meter från tältet. Kallt som fan var det där också. Perfekt!

sjo

En jävligt fin sjö!

vistas

Jäkligt schysst utsikt. Vid detta stopp så fuskade vi och sov en natt i stuga. Måste nog tyvärr erkänna att det var väldigt nice dock. Efter detta ballade  mitt högra knä ur och jag fick gå kräftgång de resterande 3,5 milen.

slangrok

Chrille delade ut tröstcigg, knät blev inte bättre men…

chrille-funderar

“-Nog fan blir det regn även idag”

fullastad-peppeFull-lastad Peppe sista dagen. Tur att vi tog med tre trangiakök på fyra pers så Peppe fick lite att kånka på.


7 kommentarer »

 • Vi hade gärna velat ha dig med Figge, om det inte var för du 1) är dum i huvudet 2) vi ogillar dig så mycket och 3) för att din största hobby är att sitta och putsa på södra sveriges största samling av porslinsgrisar dagarna i ända.

 • Bob

  Slangen – the dealer!

 • figge

  jag hade gärna följt med om det inte vore för att 1) jag är bortrest 2) jag ogillar er så mycket och 3) slangen alltid sträckkollar brokeback mountain i tre dygn innan sådana här utflykter.

 • Cool! It´s a deal!

 • frasse

  Gott o se slangman. du framställer vandrandet ganska trevligt ändå. Jag kan fortfarande känna ryggvärken (i minnet) efter den turen. Men det skulle sitta riktigt fint med en tur den 17-18.e. Jag är på.

 • 17-18:e låter riktigt bra. It´s a deal!

 • bob

  Aha! Jag hajar vad du gör här, Slangen! Du peppar oss inför den där idén om Bredfjället, eller? Underbart att se! Ska vi köra helgen om två veckor? 17e till 18e? Till er andra: är ni peppade på att ta en liten spjuver till vandring kring Bredfjället då? Inflika tankar och idéer. Speciellt du, Göbbels!

 • Skriv kommentar