NHL & Resor

SKRIVET AV: plurre
13 September, 2009, klockan 2:11
25 kommentarer

Kyuss – Space Cadet

Sommarens tryckande hetta ackompanjerad av extrem luftfuktighet har lämnat plats för höstregn. Med undantag av flyttade US Openfinaler medför regn metaforiskt solsken. Hösten, inte sommaren, är ironiskt nog idrottens tid. Ligapremiärernas tidsålder. Fotbollssäsongerna runt om i Europa har redan inletts och den ende som de svenska tidningarna numer skriver om har gjort mål för sin nyfunna flamma. På den här sidan bassängen inleds snart den mest underbara av alla serier, NHL.

Rangers släppte idag sina biljetter. Efter shoppingrunda från horisontalt sängläge kommer Ottos aviserade besök krönas med Rangers hemmamatch mot Bäckströms och Ovechkins Washington Capitals. Jag passade dessutom på att nypa till mig några andra guldkorn. Besök i MSG är nu daterade till:

21 sept: Detroit Red Wings (träningsmatch)
17 nov: Washington Capitals (med Otto)
30 nov: Pittsburgh Penguins
6 dec: Detroit Red Wings

I tidigare inlägg opererade undertecknad tangentbordet för undrande meningsbyggnad kring semesterplaner. Planer kring miniutflykter är nu klubbat. Beslut om hockeyresor till närliggande Washington och Boston mentalt fattade. Viadre kan Philadelphia bli aktuellt. Bussresor gör nyss nämnda utflykter relativt ekonomiska. Till detta skall minst en, gärna två, längre resor tillfogas. Resor som nödgar flygmaskin. Till detta tränger jag er expertis, ty jag har inte rest mycket i Nordamerika. Var borde jag ta mig, vilken stad får inte missas?

Inom USA ligger just nu Chicago bäst till. De andra städerna som har hockeylag intresserar inte alls lika mycket. Total ambivalens inför städer såsom Raleigh, Dallas, Phoenix, Tampa Bay, Nashville och Minnesota. Omfattande ointresse för biltrafikens Los Angeles. I skrivande stund faller andrahandsvalet på Detroit.

Jag lovade mig själv i samband med att praktikplatsen blev kvar i januari att jag skulle försöka ta mig till Kanada, hockeyns förlovade land. Montreal och Ottawa känns som de enda riktiga alternativen. Toronto, Vancouver och Calgary har inga lag som tilltalar mig. Edmonton var intressant under sin storhetstid, men känns nu enormt svalt. Jag utgår från att Montreal är den intressantare staden. Det kan falla på biljettillgängligheten.

Beresta vänner, bada mig i er kunskap och låt era goda råd belysa och guida min framtid!


25 kommentarer »

  • Jag vet att Öhlund lämnat! Men han har väl ändå varit där de senaste typ 10 åren!? Åtminstone sedan Bure lämnade…

  • Fidde

    Öhlund? I Vancouver? Vafan, vakna nu Plurre.
    Tampa is the place to be :)

  • Jag tappade intresset för Vancouver när Bure lämnade… Har aldrig varit något större fan av bröderna Sedin… Svårt att hålla på ett lag för Öhlund… Nej, Vancouver får det bli i februari (eller när nu OS är) om jag fortfarande är kvar på den här sidan när det smäller!

    Montreal är helt sjukt, samtliga helger var slutsålda sex timmar efter biljettsläpp. Dessutom ungefär hälften av alla andra matcher. Kvar var biljetter till Florida, Atlanta och den typen av lag…

    Kan nog bli att jag gör Montreal för staden snarare än hockeyn. Kan ju alltid spana på hockeyn i någon go bar… Varför var Montreal så bra? Vad är det i staden som lyfter den? Känslan eller finns det några coola ställen/saker att se?

  • Fidde

    Nästan tråkigt näa, men Boston skall vara en bra sportstad iaf. Oavsett vad man tycker om Bruins’ 3:e ställ :)
    San Diego är nice. Caspar har ju en Chargeratröja. Frågan är om det inte står Merriman på ryggen?? Får kolla upp det.
    Spontant så känns ju annars Mon, Tor, Det, Van (om du kan matcha in OS), Chi som lämpliga alternativ.

  • bob

    För övrigt var ju det där gänget från, erm, Toronto. So, nevermind…

  • bob

    Haha, Joni Mitchell! Snyggt Figge. Tog mig en minut av koncentrerad tankeverksamhet! Bah! Shins är amerikansk blaha. Montreals musikscen däremot bjuder på fantastiska Broken Social Scene (med allas vår Feist) och Do Make Say Think – som för övrigt spelar i Stockholm, Malmö och… Linköping. Tack Luger, för att jag får en fot i röven till att åka och hälsa på David… Men nästa gång, då jävlar.

  • Jisses, tack för alla tips och allt engagemang!

    Kuröd, f’låt, LA är avfört. Chicago och Montreal i topp. Montreal uppbackat av Toronto. Chicago av, Las Vegas, Seattle, San Diego och Minnesota.

    Angående släktforskning så åkte min gammelmorfar över och knega som rallare, fan vet vad som ränner omkring… Känns lite som Pandoras ask…

    Huruvida idrottsintresse är rimligt känns i sig orimligt, precis som på något sätt konstateras i inlägget… MSG långt från någon katedral. Den är snarare som Scandinavium, gammal och sleten, men lite fin pga sin tradition och innebörd för lokalbefolkningen. Dessutom har jag ju ställt mig positiv till Las Vegas, Seattle och San Diego…

    Hur som… Återkommer när planer cementerats!

  • figge

    Jo jag sa visst så om LA. Men för att inte göra Olers helt knäckt nu (Motor City i åtanke) syftade jag ju givetvis på Kuröds allra vackraste delar.

    Chicago känns ju bra, helt klart. Finns ju mer än hockey där också ja. Cubs i baseball exempelvis.
    Montreal har jag bara sett från fågelperspektiv och det såg trevligt ut. Har hört mycket gott om den staden, ett rikt musikliv ska den erbjuda bland annat (är inte Shins plus en drös andra band därifrån?). Känns som att Montreal är nu vad Toronto var för Nisse Ung och Jonna Mittgelé (förlåt, den känns långt borta) i mitten av sextitärt.

    Skulle dock vilja slänga in en joker i utflyktsleken: Minnesota/St Paul. Staden är fullkomligt galen i sin hockey, och det finns kanske utrymme för lite släktforskning i periodpaus?

  • Christian

    en kort fundering: jag är medveten om ditt hockeyintresse, men är det rimligt att det styr hela reserutter, i synnerhet om du har MSG som måttstock?

    Iof, jag skulle, om jag hade johnny dollars, överväga att åka till Istanbul enbart för att någon gång bevittna ett Fener-derby på Sükru Saracoglu. Så jag skall kanske inte kasta sten i glashus. Å andra sidan är GAIS på GU emellertid inte Rangers i MSG.

  • bob

    Ja, jag avskyr också LA. Jävla bilism (ska jag säga som ju tog mig runt med just ett sådant fordon på hela resan, men ja, ni fattar grejen). Kör på Montreal eller Chicago. För övrigt är det bara två veckor kvar till Californication börjar igen. Men redan nästa helg kommer nya avsnitt av allra bästa Peep Show. Yay!

  • Christian

    Myntade inte du, Figge, följande bevingade ord: “LA är ett gigantiskt Kuröd”. Say no more. Eller jo, jag har varit där ett par gånger ty mina mostrar bor där. Verkligen inget för världen i mitt tycke.

    En av två mostrar bodde under förhållandevis lång tid i Pittsburg. Jag minns bara ett omdöme: “En tråkig stad”.

    I övrigt vet jag ingenting, förutom att du skall hålla dig ifrån Greensboro & Charlotte/NC. För där har jag bott en längre tid back in the days. Där hängde sydstatsflaggorna på ytterdörrarna och avlossades revolvrar på lokal mot utbölingar. Och detta är till dags dato sanning.

  • david

    Jag ska försöka få ut vår Kalifornien-redogörelse från i somras så att du får ytterligare data att väga in. Kortfattat: Tummen upp för SF och SD, tummen ner för LA.

  • Men Mr Moody vill ju flytta hem till NY hela tiden… = )

    Är väl som med allt hat (även om det är ett för starkt ord, ditt ordval med motstånd ligger närmare till hands…) att det är ytterst ologiskt och meningslöst. Får väl fördjupa mig lite i LA. Men det känns mest som att det är enorma avstånd och Hollywood som den stora turistmagneten. Jag är totalt ointresserad av Hollywood och stjärnor i marken längs med någon boulevard… Finns det någon kultur i stan? Som sagt får fördjupa mig, jag kan inte komma på något, och det finns garanterat något…

  • figge

    Chicago tror jag annars kan vara ett hett alternativ. Har inte så mkt att säga om staden, har bara mellanlandat där en gång.
    Förstår inte riktigt ditt LA-motstånd dock. Du har två lag som spelar i området, plus jävligt kvalitativ basket. Ja också allt annat förstås som LA erbjuder, och det är fan inte lite. Bli Hank Moody för en dag, vettja!

  • Denver kan vara ett alternativ. Borde inte vara så svårt att få biljetter till Pepsiburken… Samtidigt har ju alla stjärnor lämnat. Så det måste nog vara mot rätt motstånd… Om inte Foppa kommer “hem”… = )

  • figge

    Morsan och farsan var i Denver förra året och de hade bara gott att säga om staden, vackert belägen vid the Rockies. Om budget finns så är det ju dessutom sjukt nära till Aspen och annan bra skidåkning.

  • Tack för alla tips! SF, Seattle, Las Vegas och Montreal sticker ju ut här.

    SF: Varit där, visserligen som sexåring, men jag kommer ihåg Golden Gate (GG), Redwood, Alcatraz etc. med värme. Så kanske ett återbesök senare i livet…

    Seattle: Bara hört gott om den staden från alla som varit där. Men de har inget hockeylag. Kolla Ljungberg lira soccer känns sådär. Kanske…

    Las Vegas: Går inte att utesluta. Men den resan kräver en större budget, det finns inte en chans att jag åker dit utan att kunna sitta bekvämt vid pokerborden, alltså kunna kasta iväg stålar och bara rycka på axeln om det går illa…

    Montreal: Jag är galet pepp på den här stan. Problemet är att jag kikade in på Canadiens hemsida sex timmar efter biljettsläppet och redan då var varje helgmatch för hela säsongen slutsåld. Snacka om drag. Montreal, Toronto & Ottawa har dock den fördelen att det går att ta buss/tåg från NY…

    Detroit: Har hört att det skall vara så illa, mitt hela skäl till resan är Joe Louis Arena. Samtidigt kommer jag att se Red Wings två gånger i MSG. Så Detroit är numer struket.

    Om ni orkat läsa hit, någon som har besökt/har koll på: Buffalo, Colorado, St Louis elle Pittsburgh?

    Återigen, tack för tips och länkar till den alltid lika fantastiske Izzard!

  • figge

    Jaha, det funkade inte att klistra in. Men följ länken så förstår du varför SF är det bästa valet.
    http://www.youtube.com/watch?v=aAaQVlVIXQY

  • figge

    Jag vill ju som alltid slå ett slag för San Diego. Ingen hockey men väl fotboll och Chargers, relativt framgångsrika på plan och åt helvete urflippade vid sidan om. Vi snackar dopning och misshandel av Tila Tequila, som tydligen var tillsammans med Merriman, kvartsback i SD.

    Annars stämmer jag in i San Francisco-kören. Har inte varit där men följande introduktion av Eddie Izzard räcker i sig:

  • Olers

    Va fan ! Snackar ni skit om Motor City ?

  • david

    Detroit och Sacramento är de värsta städerna i USA. Go Wings!

  • david

    San Fransisco rekommenderas varmt, på gränsen till stekhett. Sätt dig på ett Caltrain söderut och du är i San Jose inom en timme. Sedan vet jag inte vad du tycker om Sharks nu när Artus Irbe har slutat, men bortalaget kan ju charma dig. San Fransisco är så sjukt gött, så det väger upp!

  • bob

    Om du måste kolla hockey, och då har jag ju ingen koll på det mer än det du nämner, men jag tyckte bäst om Montreal av de städer jag besökte däruppe. Annars håller jag med Marcus, San Francisco är underbart. Jag gillade även Seattle. De är de tre ställen på min långa resa som jag skulle vilja återvända till. Toronto är fint också. Stort dock. Nej, Montreal och San Fran skulle jag åkt till. Och Detroit?? Ja, Jenny och Michael Moore har väl redan cementerat den idén? Om du inte skulle leva på hockeyarenan då… Chicago skulle jag vilja besöka också, mest för att de hade en väldigt intressant musikscen där, men numera har den falerat (jag menar, Jim O’Rourke bor ju i Japan!). Jag förstår fullkomligt dina planer med att sammanfoga hockeyn med resan, själv funderar jag på Madrid i december, på grund av musik i vanlig ordning. Adios!

  • jenny

    Utan någon hänsyn till sport:
    Detroit var en spökstad när jag var där för 10 år sedan. Toronto rekommenderas varmt, go känsla i den stan. Las Vegas är värt ett besök, med rätt inställning.

  • marcus

    om du kan resa till stad utan lag tror jag på san fran, har ju dock aldrig vart där, men om jag säger “Huset fullt” så tror jag det borde vara klara papper…

  • Skriv kommentar