Sue who?

SKRIVET AV: marcus
7 October, 2010, klockan 10:38
5 kommentarer

screen-shot-2010-10-07-at-22807-pm

Antagligen inte en jävel som bryr sig, men detta är anledningen till att jag tycker att mjukvarupatent känns ganska löjligt.


5 kommentarer »

 • marcus

  jag håller med dig i grundtanken om patent. dock är det ju så med mjukvaru patent att de oftast inte kostar så där hiskeligt mycket att utveckla. Apple har ju så fina som att dra en bild från ett ställe längs en fördefinierad bana för att låsa upp telefonen, eller att när man drar i en lista använda sig av gummibandsfysik och visa bakgrunden som kan vara svart, vit grå eller vilken annan färg som helst (det står så i patentet!?). Om du som ensam utvecklare tar ett patent så kan du ju glömma att Apple eller Google aktar sig, de kontrastämmer dig och du har inte råd att ens läsa igenom stämningen utan tvingas settla. Då har de 10.000 patent att kohandla med och du 1. Då förlorar du…

 • Christian

  eller om jag läser en gång till: du menar att alla lär profitera mer (på lång sikt) om alla hjälper varandra (på kort sikt), dvs inte tramsar om patent hit och dit?

  well, då säger jag garreth hardin och the tragedy of the commons och att hela planeten går åt hank av samma anledning om ingen gemensam styrning finnes till. men det är väl trots allt, trots att det ofta är svårt, lättare att bringa ordning i denna problematik när det gäller samarbete mellan människor i olika samhällen än vad som gäller mellan företag när det gäller hårda kulor. tror jag.

 • Christian

  Fast vadå, för att inte bara vara tramsig: jag kan nog allt köpa det här med patent, även om det handlar om mjukvara. Rätt okul att försöka utveckla något genialt utan att få en frizon på si-och-så många år för att kunna profitera under själva skördetiden. Intäkterna är ju trots allt alltid diskonterade i samband med nyutvecklade prylar och ting. Att tinget inte består av greppbar materia är väl egentligen rätt ovidkommande.

 • Christian

  En rätt snygg figur dock, i synnerhet de parabla pilarna. Helt i min smak. Skall kanske försöka ta patent.

 • david

  Tragikomiskt och jävligt onödigt är vad det är. Kan tänka mig att det är en källa till daglig frustration för exempelvis f.d. Moses-lookalikes.

  Trots att våra yrken är ack så snarlika känns det här helt främmande för mig, som hänger vid bålskålen på den eviga OpenSource-festen. Det är lätt att glömma att det finns tekniker som är licensierade och inte alls så gratis.

 • Skriv kommentar