RKSGRNSN 10

SKRIVET AV: marcus
6 April, 2010, klockan 17:52
1 kommentar

Jag och min bror har varit i Riksgränsen. Det var en sinnessjukt lyckad resa. Kanske topp 3 i mitt liv. Som alla bra resor bjöd den på otroligt höga toppar och djupa dalar. Här hoppar jag ut för en liten kulle, det var intressant att åka hit igen för spotsen skiljer sig så från år till år beroende på hur vinden legat på. Det var som ett nytt berg nästan.

Detta är min bror. Vi tog hyrbilen till Narvik en dag, det var mycket vackert om än lätt ångestframkallande med sin isolation och tunga industri.

Vi körde heliski en dag. Det var en helt underbar och surrealistik upplevelse. Hade jag varit bättre med ord kanske jag kunnat börja beskriva det. Nu väljer jag att bara säga att det var magiskt, precis allt var magiskt

Här påbörjas hiken upp på Nordal. Den tar 1,5 timmar cirka. Det är ett jävla slit som gör de efterföljande minuterna av utförsåkning blir en sån fin belöning.

Åkningen ner för Nordal var episk. Man uppfylls av en sån eufori, det är så skönt att för en gångs skull bara stänga av bruset i hjärnan och finnas i nuet. Snowboard är fantamej nåt av det göttaste som finns.

Skotrar alltså, vilka jävla monstermaskiner, vi fick upp skiten i 120kmh i pudersnö! Hybrisen som inföll var monumental och det slutade givetvis med att vi välte skiten ett par gånger, den mest minnesvärda var när jag banade ut i miljön och skulle köra bland trän. Jag skulle bara över ett sista krön, men då flög joel av, skotern välte så jag hoppade av… men inte stoppade skotern för det, den fortsatte med mig fastklamrad i pakethållaren in i en dunge och välte och grävde ner sig i 1,5 meter snö. Värt. Paniken infann sig men på nåt vis lyckades vi få loss skiten och lämna in den 10 minuter innan skoter-Mats stängde. Hybrisen…

Det finns fler bilder på Flickr


1 kommentar »

 • jimmy

  fasen vilken pepp!
  jag har jobb så nu kan jag också snart åka bräda igen!
  fast det är bara halvtid, får jag heltid ska jag hyra helikopter,
  det verkar mysigt.

  gott med brädpepp så här inför sommaren, nu jävlar ska jag lära mig ollie i fart!

 • Skriv kommentar