Bakåtsträvan

SKRIVET AV: marcus
2 March, 2010, klockan 10:29
2 kommentarer

Ibland kan man tycka att man kanske borde borde förstå att saker och ting ändrar på sig? Man kanske borde förstå att allt inte bara kan vara som det vart sedans farsan var ung. Låt det vara twitter, politik, fotboll eller dagens ungdomar. Här är ett exempel på komplett galenskap:

http://threewordchant.com/2010/02/24/why-the-internet-will-fail-from-1995/

Det jag tycker är galenskap är inte att de misslyckas att förutspå internets succé utan att de sågar det på basis av att det är något nytt. Hur ska kommers på nätet funka utan säljare? Skit i de vetja, ingen gillar ju säljare ändå, hjälpare däremot det är fint och hjälp kan man få både i butik och på internet. Men kommersen kan ju inte funka om inte folk tvingas köpa skit de inte vill ha?

Tyckte att det var en fin text att slänga in i diskussionen som bubblar upp här emellanåt. Twitter osv kanske är skitfett, det kanske bara du som inte förstått vad du ska använda det till eller så är det inte för dig? Huruvida det är intressant att läsa skiten är ju en no brainer. Antingen väljer du att läsa det eller så slipper du, poängen är att saker ändrar sig och jag ser ingen anledning att dödförklara saker innan man förstått vad det är…

På tal om bakåtsrävan lyssnar jag på Oasis idag, jag gillade inte Oasis när det begav sig, men jag ligger också med en delay på 15 år i mitt musiklyssnande. Och nu kom en ny Spotify-reklam som fick mig att ta av mig lurarna, fy helvete vad irriterande den var!!! Det kan vara den som får mig att skaffa premium…


2 kommentarer »

 • bob

  Om journalisten tyckte att det var fullt av data 1995, undra hur han ser på alla bloggar idag. »Every voice can be heard cheaply and instantly. The result? Every voice is heard. The cacophany more closely resembles citizens band radio, complete with handles, harrasment, and anonymous threats. When most everyone shouts, few listen.« Jag tycker också det är rätt svårt att sålla, när jag bestämt mig för att läsa nåt tenderar jag att läsa alltihop, det tar en jävla tid. Jää jää, för övrigt är det gött med en Whatever-dänga ibland, jawohl!

  »Half of the people can be part right all of the time
  Some of the people can be all right part of the time
  But all of the people can’t be all right all of the time
  I think Abraham Lincoln said that
  “I’ll let you be in my dreams if I can be in yours”
  I said that«
  Bob Dylan.

 • frasse

  Oförsvarstal: Jag är helt med dig att det är dumt att avvisa något för att det är nytt. Men nu är det så att jag är den mest gubbiga av dom gubbiga. Så det som kommer ifrån mig är inte alltid helt nyanserat, men väl så behövlig information om man ser det hela utifrån ett större perspektiv (typ utifrån vad internet är, och vad det är bra för för att väga för o nackdelar). Pessimisten behövs! Jag har tex svårt för att internet är överfyllt av information, och jag kan känna mig vilsen i det där. Var börjar det och var slutar det. Jag behöver riktlinjer (här är jag nästan lika gubbig som farsan som avfärdar precis allt som har med internet att göra. Det gör iallafall inte jag). Jag tycker det finns mkt skit på internet och samtidigt finns det en hel del bra grejor. Det finns alltid två sidor, som med Twitter tex där frihetskämparna i Iran och utsatta människor i Haiti har kunnat förmedla sig med detta verktyg. Sen finns det ju naturligtvis gråzoner, allt måste ju inte vara på liv o död. Internets fördelar utnyttjas genom att sålla effektivt. Själv är jag dålig på att sålla, och kanske därav uppstår pessimism.. Jag är en långsam person och jag gillar långsamhet och det är lite motsatsen till vad jag tänker att internet är idag. Imon kanske det ser annorlunda ut (även för gubbar).

 • Skriv kommentar