Phew

SKRIVET AV: marcus
27 January, 2010, klockan 23:32
10 kommentarer

Datorsnack

Idag fick jag en ny MacBook Pro av jobbet, bra timing kan man tycka när Apple håller sitt event med uppdateringar samma dag… Sån tur var släppte de bara en iPad verkar det som, resten var bös. Själv är jag måttligt imponerad av iPaden. Jag vet inte vad jag ska ha den till riktigt, den går inte att koppla ihop med något utan adaptrar (jag har 10st adaptrar hemma sedan gamla macdatorer och de är sjukt störiga), den är i 4:3 format, fler dataplaner,, ingen multitask och sist men inte minst iPad är ett jävligt fult namn. Kanske får jag äta upp detta när den tar över världen men det kändes som en potentiell ny appleTV (flopp). Den enda anledningen att de släpper en iPad är väl för att ha ytterligare en plattform där de kan låsa in användaren till att bara köpa appar från deras AppleStore som de ju tjänar så sjuka pengar på att man tycker de borde kunna köpa månen och forma om den till ett äpple.

Spotifysnack

Sen har jag även ett tips till oss som använder Spotify (som ju är kasst för den inte har all världens musik, bara 98% av låtarna på Bobs obskyra lista ;) ). Jag tycker att det finns en stor brist i spotify och det är upptäckandet av ny musik, de drar iofs nytta av sociala medier och webben med sin länkpostar-mekanism (fackterm) men deras “home” och “radio” är ju bara ett skämt. Sen kan man ju bara ha sina spellistor i den där yttepytte listan till vänster så man kan ju inte hushålla med 7000000 album på samma sätt som exempelvis iTunes. Så jag kommer på mig själv med att inte lyssna på annat än Mustasch, Journey och Creedence för det är det enda jag kan tänka på när jag erbjuds ett tomt sökfält.

Förhoppningsvis är lösningen Spotiseek som använder sig av data från last.fm för att skapa en spotifyspellista (man behöver inte ha en last.fm profil). Man skriver in namnet på en artist man gillar så skapar den en lista med närbesläktad musik.

Sist men inte minst fyra snabba saker:

- Att inte bo med sin flickvän är tråkigt

- Nya datorer luktar gott

- Hur skriver man smileysar inom parentes (det blir alltid så fult :) )?

- Nyss uppdaterad flickr.


10 kommentarer »

 • bob

  Tja, kollaborativa spellistor och zip-filer är ju antingen interagerande eller engångskommunikation, så de är ju inte riktigt jämförbara. Och att köra what.cd med oinkplus slår i mitt tycke Spotify med hästlängder, det är inte helt lagligt förvisso, men sedan när har man börjar bry sig om den aspekten? Oinkplus är ett add-on till Firefox som gör att när man är inne på what.cd-sidan för en artist kommer deras last.fm-info upp, myspace-spelaren och direkta länkar till bandet på många olika sidor såsom discogs eller wikipedia. Sedan föreslås grejer för en hela tiden då man kan ange om liknande band etc. Om man känner för att hitta ny musik kan man sitta där i en oändlighet. Om man sitter med hjärnsläpp på Spotify, tja, då kan man väl testa det där Marcus talar om, Spotiseek. Själv klarar jag mig bra utan alltihopa, nackdelen med att konsumera musik på mitt sätt är, som ni redan påpekat bristfälligt hårddiskutrymme samt att en vacker dag kommer antagligen what.cd gå samma öde till mötes som Oink gjorde innan. Men jorden kommer ju också gå under, så varför oroa sig för framtiden?

 • Marcus

  Väl talat, jag tycker kritiken mot spotify “den har inte all musik hittills komponerad” är lite befängd. Spotify har den kritiska gränsen av storlek där den åtminstone tillför ngt i mitt tycke. Kollaborativa spellistor slår zip-filer anytime för min smak.

 • figge

  Klassiskt musiksnobberi att bara häva ur sig att Spotify är skit. Vaddå det finns ju massor att lyssna på och ja jag vet att ALLT inte finns, men fan jag tycker man kommer en bra bit på vägen alltså. Hittade nyss ganska obskyr italiensk 60-talssoul exempelvis.

  För att en produkt ska betraktas som skit måste den ju komplicera saker och ting eller helt enkelt inte tillföra något nytt. Som till exempel Windows Vista. Men innan Spotify fanns ju INGET.

 • bob

  Crapify borde försöka kopiera Genius-funktionen i iTunes och köra den med det man har sökt på tidigare. Dock ska jag ju faktiskt krypa lite till korset och erkänna att jag just nu sitter och raderar lite i mitt gigantiska bibliotek ty allt inte får plats på min Ipod. Bu för begränsningar. Och iPad, ja, vad fan ska man med skiten till? Jag tippar på att det inte kommer bli helt lätt att köpa en torrent-app…

 • marcus

  tack för den självklara förklaringen på smileyproblemet lars [matte är ju kick-ass :) ]

  första praktiska tillämpningen av dina studier?

 • marcus

  tack för tipset, lyssnar nu. gillar raden “ignorance is bliss, until they take your bliss away”

 • figge

  Spotifytips: Them Crooked Vultures.
  Josh från QOTSA, Dave från Foo Fighters och JPJ från Led Zeppelin har ett band (inte ett liv och en mack dock) tillsammans! Det låter fint!

 • Lars

  angående smileysar inom parentes: låt dig inspireras av mattematiken och programeringens vackra värld [så gär :) ], eller kanske måsvingar {wee :) }

 • marcus

  Jävligt sant. Jag tänker lite att tangentbordet har ganska många funktioner, skriva på, fungera som ställ för skärmen och skydda den när man har den i väskan (även om det inte alltid funkar). En iPad hade jag knäckt alternativt repat så till den milda grad att den skulle vara obrukbar

 • Magnus

  Om jag vore en ipad skulle jag vara livrädd för dig. Den där tavlan ser ju ut att vara ett knäckebröd i jmf med en macbook. Skulle knäckas som en kvist på nolltid.

 • Skriv kommentar