inlägg om ett utlägg från balkongen

SKRIVET AV: lotta
16 April, 2010, klockan 12:23
5 kommentarer

Här sitter jag på balkongen för första gången i år. Den ser ut som en soptipp och mitt ibland all skit sitter jag och njuter av vårvädret. Det luktar jävligt illa här också och detta pga att jag har en tv bänk som stått här i snö och sörja en säsong nu. Som ni alla vet(och även jag) så är ju en tv bänk inte avsedd för utomhusbruk, med påföljd att den luktar väldigt fuktig tv bänk, ni som inte vet hur en sån luktar är välkomna till min balkong för att lukta. Här finns även två mögliga nejlikeapelsiner som var festliga vid jul, men som ser lite lätt medtagna ut, kanske så att de kan liknas vid två lungor som finns i en hundraårig storrökares kropp, men det vet jag ju inget om egentligen, men jag får bara känslan. Jag kanske rent utav ska gå ner till min granne, den gamla kedjerökande tanten som är typ 90 år och har en röst som är läskigt lika mamman i simpsons,och ta med mig dom två grågröna svampiga apelsinerna och säga hej- såhär tänker jag mig att dina lungor ser ut. KLart att jag inte kommer göra det, det vore taskigt, jag ska slänga dom, när andan faller på. Men det känns samtidigt lite kul att ha det som ett experiment och se hur lång tid det tar innan de förmultnar och är helt borta. Det är ändå en viss tjusning i att sitta här igen, i solen och tänka på att jag som människa glömmer av saker under årets gång. Helt plötsligt kommer man på att jag just det, det är såhär det känns med vår och just det såhär låter våren, med fågelkvitter och tanterna som tar sin första bit vetelängd i solen och pratar så det ekar mellan husen. Det är så våren låter från min balkong. Jag ska göra iskaffe nu och ta en pollentablett- mer vår än så kan de inte bli just här, just nu.


5 kommentarer »

 • david

  Tack, det värmde.

 • bob

  David. Din sista bisats gav mig kväljningar, men kaffet låter då sannerligen inte dumt.

 • david

  Åh, man tackar! Att det skulle vara mjölk i gjorde mig ack så munter. En kall americano lät inget gott, men med mjölk blir det ju genast lite mer som en frappucino – trevligt! Det här kan rädda min sommar, ty mitt nyligen inmundigade (varma) kaffe gav mig klimakterievallningar à la Susanne Reuter.

 • lotta

  jag vet inte hur fenomklassat iskaffe är men gött e de iallafall=) godast e det med espresso, is och mjölk, men det funkar med bryggkaffe lr liknande också. mkt is är ett måste. jag brukar ha lite honung i också så det blir lite sött.
  1. fyll stort glas med is
  2. ringla ev ner lite honung över isen.
  3. på m mjölk
  4.i med kaffe efter egen smak (nybryggt o behöver ej svalna innan)
  5. rör runt lite
  6. ta fram ett sugrör och stoppa i om det känns tufft (och det gör det ju antagligen)
  7. drick

  Den största anledningen till att du ska börja dricka detta är för att det låter festligt med isbitarna i glaset! (ett plus är att det är gott, kallt och uppiggande).
  om du ska lyxa till det så kan du rent utav gå på cafeteria och införskaffa en iskaffe. espresso house gör god sådan, med vanilj i o så om man önskar. jag önskar dig all lycka i starten på iskaffesommaren!

 • david

  Du får mig att lusta efter en balkong! Och bli nyfiken på fenomenet iskaffe. Kan du förklara mig varför jag borde börja med det och hur gör jag det? Espresso med is, typ? Det kanske ska bli en iskaffesommar, tänker jag…

 • Skriv kommentar