Bös

SKRIVET AV: frasse
21 September, 2010, klockan 6:01
6 kommentarer

Ja, det här valet kommer gå till historien, mycket pga att Sverige inte längre är var det var. Ny vindar blåser från höger och högers höger. På lokalplanet i Gbg ser det intressant ut (om man inte gillar invandrare och biltuppar, eller biltullar). För att citera Chrille - ”fucking jävla sätt inte-upp-trafikbetalstationer-i-city-för-då-kan-jag inte-soloköra-min-feta-bilröv-till-och-från-jobbet-utan-att-betala-50-spänn-om-dan-och-det-har-jag-inte-råd-med-partiet fick fem (5!) mandat. 

Men inte nog med det. Miljöpartiet, som gick upp två mandat i Gbg, säger sig nu vara villiga att förhandla med båda blocken. Undra exakt hur nöjda deras väljare är för det beskedet. Tveksamt om MP hade fått samma resultat om man vetat att Kia Skit Andreasson skulle föra kohandel efter valet!!! Politik handlar om förtroende, och om hon fortsätter på det spåret så har hon satt sin sista kravpotatis!

en-svensk-politiker-gommer-sig

Heppåre.


6 kommentarer »

 • frasse

  Figge: Att det blåser höger är det väl ingen tvekan om! och att Sverige är förändrat i grunden är det väl heller ingen som betvivlar? eller? Men visst, jag kan väl hålla med om att meningen om sverige, som syftar på vad som förlorats, är bombastisk, bakåtsträvande och okonstruktiv. Men så är det ibland. Man kan inte alltid vara på topp.. varken själsligt eller retoriskt:)

  O vesst är de gröna mer höger än många tror, men jag tror ändå att många har röstat på dom med förhoppning om att de röstat på de rödgröna! vilket inte är så konstigt med tanke på att de kört den alliansen i två år… (oavsett hur den politiska scenen ser ut i gbg).

 • Christian

  för det första: de har alltid varit mer av mitten/höger (de cirkulerar som i en ring kring mitten, men vill egentligen själva utgöra en alternativ dimension till vä-höskalan) än av vänster på vänster-högerskalan. för det andra: deras politik är ju inte direkt ‘vänsterpolitik’ direkt, snarare politik för samhällspolitiskt medvetna och förhållandevis samhällslyckade trettionåntingåringar. inget nytt under solen.

  tror då rakt inte det var rödgrön röra som grundlade valresultatet. alternativet hade la varit att såssarna körde ett enmansrace, och det hade varit än värre (och än mer uråldrigt gammalmodigt och ur led med tiden).

 • bob

  Miljöpartiet har ju tidigare inte velat stå på höger-vänster-skalan, ännu en anledning till att ett rödgrönt samarbete bara var idioti. De är ju redan höger i Götet, i januari röstade de med borgarna till ekonomiska frizoner. Bergsjön är först ut. Frågan är väl bara när. http://www.goteborgsfria.nu/artikel/85036

  Yay!

 • Christian

  Ja. Det är utlänningarnas fel. Jävla skåningar.

 • figge

  En annan rolig sak. Lars Ohly vevar ju för fullt nu om vems felet var att SD kom in. Syndabocken nummer ett hos V-ledaren är badabim badabam – högervindarna som blåser in från Europa.
  Kort analys: det är alltså utlänningarnas fel att vi har fått in ett parti i Sveriges riksdag som tycker det är fel med utlänningar i Sverige.
  Där ser man.

 • figge

  “Sverige inte längre är var det var. ” Humpf! Det där låter ju som Jimmie själv!

 • Skriv kommentar