Den enes död. Den andres bröd.

SKRIVET AV: frasse
18 March, 2010, klockan 16:33
14 kommentarer

fassan

Mannen på bilden är min far – Lennart Karlsson. Jag antar att bilden togs nån gång på 70-talet. Jag vet däremot att det är i Haga och att han står och säljer böcker utgivna av bokförlaget Korpen som han en gång jobbade med. Jag tycker bilden gestaltar livet som frilansare ganska bra. När jag var liten sa jag uttryckligen att frilansandet inte var något för mig. Senare kom saker o ting gå åt precis det hållet jag var rädd för. Inget som jag nånsin ångrat. Jag har trivts bra som frilansare, men som det ser ut nu är det slut med det kapitlet (iallafall för ett tag framöver). Fick beskedet häromdan att jag fått en tillsvidareanställning (den första hittills). Även om det ironiska skimret kring ordet tillsvidare är talande och att anställningen är på ett bemanningsföretag så ser framtiden tryggare ut än någonsin. Tryggheten har alltid varit frihetens motpol. Själv har jag alltid satt friheten i det första rummet. Kanske föra att jag inte haft något val. Nu känns tryggheten i vilket fall som helst ytterst välkommen. Men balansen infinner sig. Det fria i frilansandet har NU ÄNTLIGEN fått sin beskärda del av kakan. “Livsmedel” är såld till svt. Att förhandla om en film som tagit ca tre år att göra känns rätt märkligt. Sen att summan man förhandlar om är ett skämt gör inte saken bättre, men jag försöker glida på de euforiska känslorna istället för att undertryckas av de motsatta (som i det här läget väger ganska tungt). Men men. Jag har inte femtusen norska spänn att betala för fortkörningsböter (vilket hade varit väldigt konstigt med tanke på att jag inte varit i Norge på 20 år). Så det lilla, tunna, torra brödet är bättre än inget alls.

 

Heppåre/Frans


14 kommentarer »

 • Gaalt

  Alltså, den västerländske mannen gav mig ett erbjudande på 50 000 kr/månad och tjänstebil. Men jag tackade nej till det. Man kan inte lönesätta min frihet. Nu ska jag istället köpa livsmedel för 500 kr. Det är mycket bättre.

 • frasse

  Haha. Ja, det låter ju som en strålande idé.. att håna fattiga människor har alltid varit lockande. El?

 • figge

  Fan va gött! Stort grattis. Säg till när första lönen från fastjobbet rullar in så sätter vi oss på Hisingen och kastar småmynt till fattiglapparna!

 • frasse

  Just precis. Jo då, kul va ordet.. det känns mkt bra.

 • lotta

  Åh vad bra att svt ville ha den så lite fler människor få ta del av den! jättekul ju, grattis!

 • frasse

  Tacksåmkt OL. Jag ska meddela Erling snarast..

 • Ol

  Hej Frans ! Grattis till fast tillsvidarejobb. Riktigt jobb kan du säga till din idiot till hyresvärd.

 • frasse

  C:
  Så svaret på din fråga – ja.

 • frasse

  Att Svt betalar dåligt är en underdrift.

 • Christian

  förresten, jag fattar inte. svt betalar dåligt?

 • Christian

  fett med grattis.

 • bob

  Härligt att ditt livs medel ger dig tillbaka lite monetärt medel så du kan medla ditt liv lite mer medelmåttigt. Eller nåt. Lycka till med DI nu också. Och på din lilla pik: mitt nya problem är att jag inte förstår hur man gör när man betalar skiten. Dessutom har jag redan lagt 700 spänn på klantighet idag, med andra ord har jag gjort en till bilnyckel så hojta snarast så får du tillbaka din.

 • frasse

  Tackar o bockar!

 • david

  Fan vad kul med livsmedlet! Jag gratulerar!

 • Skriv kommentar