BÖS2

SKRIVET AV: frasse
13 May, 2009, klockan 15:56
5 kommentarer

Flyttgubbar och tekniknördar!

Det sammanfattar veckan som gick och veckan som är. Var och snackade med en snubbe på GLC flyttfirma. Inga konstigheter. Samtalet varade kanske i fem minuter. Inte en fråga gällande mitt förflutna! Rätt gött på nåt vis, alla får chansen till jobb. Den mest intressanta detaljen gällde de gamla stofilerna som varit där sen trettio år tillbaks. Det nämndes att de själva minns att deras egna inskolning gick på tio minuter, och att de därför förväntar sig att det ska gå lika snabbt för alla andra att komma in i jobbet. Något som mkt väl kan leda till konflikt. Men jag är ändå intresserad av denna för mig okända värld. Som vanligt är jag groteskt optimistisk, vilket kommer sänka mig när det väl är dax att handskas med desa surgubbar (“de är inte världens lyckligaste människor som jobbar här” – en annan detalj..).  Jobb väntas i slutet av månaden.

Igår och idag var jag på nya möten på produktionsbolag. Som vanligt var det stiltje vad det gällde produktionen. Men i höst kanske.. Ett av dessa besök innefattade en förfrågan om en slags praktikplats. Tanken är att jag ska gå bredvid på större produktioner för att så småningom jobba som B-fotograf. Tyvärr har jag inte det brinnande teknikintresset som behövs. Min inställning är att det är mer givande att vara ute i verkligheten och filma och faktiskt använda kameran, och inte sitta i ett kameraförråd och kåta upp sig över dessa mängder av penaler som finns. Men samtidigt kan jag känna en viss avund inför dessa människors kärlek till teknik. Jag hoppas helt enkelt att deras energi och fanatism kommer smitta av sig och att jag kommer få mersmak! Nu ska jag gotta ner mig i youtubes utbud av hur bl.a RED-kameran fungerar, samt hur den nya SI K2-kameran står sig mot den.

Heppåre!konst på andra lång

Könst på andra lång (har försökt vrida bilden, men efter enträgna försök skiter jag i att bilden inte är rättvänd. Det här skapar dessutom ytterligare dimensioner…).


5 kommentarer »

  • Mathias

    Menar’t!

  • frasse

    Ja asså typer som kör runt med stora stereoapparater!

  • Mathias

    Vadda stereotyp?

  • frasse

    Tack för dessa tipps! Inte för att jag kommer följa dom, men det var ju fint tänkt. Vi får se om de lever upp till dessa oerhört stereotypa exempel! Sen är det inget säkert jobb som väntar. Jag är ju den nyaste timmisen, vilket kanske inte leder till massa jobb så här i början, men men, det är en början mot ett mindre arbetslöst liv!

  • Mathias

    Hur du blir alskad av flyttgubbar, den ultimata listan (publiceras i morgondagens AB):

    1) Kop med nagot till flyttgubbarna forsta dagen sa vinner du manga poang, typ kaffe eller kaffebrod.
    2) Lista ut vilken sport och lag som galler, dyk upp i deras halsduk eller med en extra matchbiljett och sag att din idiot till polare inte kunde komma…
    3) Svar och skall pa borgerligheten och andra blablodsfraktioner.
    4) Klaga aldrig om du har ont eller ar trott
    5) Anvand ord som karring, knulla och fiiiii faaaaaaeen.
    6) Plugga in nya bilmodeller och jamfor med klassiker fran deras barndom
    7) Om du hamnar i knipa slanger du ur dig det var battre forr eller det var battre pa Palmes tid.

    Kul att du fatt jobb, aven om det ar “fel” jobb… Grattis!

  • Skriv kommentar