Ja e inte twitter

SKRIVET AV: david
15 April, 2009, klockan 23:05
Etiketter:
18 kommentarer

Först och främst: Robert Gustavsson-referens. 10 poäng! Men nog med skryt. Här följer inte en blogg, utan blott en förfrågan apropå nedan publicerade hallelujahn om Twitter. Jag är nästan färdig med en Twitter-liknande mikrobloggfunktion här på Heylisa och vill lufta mina funderingar med er, kollegor och vänner.

Namnförslag: spårvagnsmikroblogg —Trikker, den 3,5:e dvärgenmikroblogg — Snitter, aggressionsmikroblog — Kickers, knasig produktplaceringsmikroblogg — Skittler, passiv tråkmikroblogg — Sitter. Mustasch- och frisyrmikroblogg — Fritzler. Och så vidare.

Det kommer alltså att handla om möjlighet att posta två olika sorters inlägg — antingen ett vanlig inlägg, likt detta, eller en enkel rad. Den senare raden visas på ett annorlunda sätt och fältet för att skriva in sitt lilla budskap finns, för oss inloggade Heylisor, direkt här under namnen. Man behöver alltså inte gå in i WordPress för att skriva, det räcker med att vara inloggad.

Snickers

Det är alltså ganska enkelt att konstant mata in one-liners från sin menlösa tillvaro. Och det ska, hoppas jag, vara lika enkelt att kommentera dessa menlösheter. Men det kan ju inte tävla med det riktiga Twitter, så för er som använder det blir det lite tokigt. Alternativet är att integrera Twitter-feeden, men då måste alla skaffa riktiga Twitter alternativt inte vara med i gänget.

Vad tycker ni? Jag vill mest ha det för att kunna skriva av sig lite snabbt och lätt, utan omfångs- och kvalitetskrav. Kommentera!


18 kommentarer »

  • jag är för exklusivitet. lite som elit-listan eller vad den nu kallades.

  • Figge

    Att göra sajten för avancerad är att mörda den en smula. Det är ju enkelheten som är så briljant: tolv människor, tolv sidor. Men å andra sidan, finns viljan så kör i vind, jag kanske tycker det är hur ball som helst om några veckor.

    Förresten så är jag sugen på att göra den här sidan mer exklusiv. Folk länkar ju till heylisa på sin facebook och några klick senare stirrar fjärran främlingar rakt upp i anus på Sofias katt. I sådana lägen avhåller jag mig gärna från att delge er mina högerextrema slagord och känslomässiga anekdoter.
    Kalla det en paranoid inställning och överdriven tro på att folk faktiskt är intresserade av vad jag har för mig. Men så känner jag.

  • fidde

    Spontant så känner jag att en mobilapplikation vore på sin plats för att det skall kunna ge något. Det är väl lite grejen med “minibloggalternativen”? Oder?

    Intergration med Twitter kan vara att föredra, om man nu kan lyckas “utesluta” en del från Heylisa.

  • chrille

    censur, nej; bortsorteringsmöjlighet, ja = splendid

  • david

    Ah, vad svårt det är. Kan inte någon annan uttala sig?

    Som Marcus skriver, jag tror att alla är socialt kompetenta nog att avgöra vad som är vettigt att skriva. Sedan kan jag lägga in möjligheten att sortera bort alla kortinlägg, för de som så önskar göra.

  • najnaj, vitsen med skiten är att det är kravlöst och skit!!! Det är ju bara en kanal ut som jag tycker folk ska få använda bäst de vill. Ska vi lägga på redaktionsbeslut på heylisa-twittern fallerar det. Låt folk skriva om öl på tivoli och mål som skjuts eller låtar som är bra. Det är väl upp till den som läser att agera på det eller inte. Sen fattar väl de på heylisa vad andra heylisor brukar vara intresserade av, det är ju inte så att jag skriver milslånga inlägg om piezotouchelement som jag vet att folk skiter i. Det skulle väl inte bli ngn skillnad om man bara kan skriva en rad?

  • david

    Vi kanske ska göra det till Snabba Kulturtipset. Möjlighet att posta musik (artist, titel och länk), film (titel och länk) eller länk (text och länk). Vi är ju alla rätt kulturellt intresserade vi ungdomar. Eh?

  • bob

    Klockan är 3.23 och det är med andra ord större chans att kunna publicera något alls på heylisa från den här skit-ispn som jag och Chrille sitter hemma med. Mycket märkligt, men så är det. Nu till saken; jag är lite kluven i frågan. Jag skulle absolut hellre vilja publicera mina mikroblog-nonsens-grejer här än på facebook, vilket jag tror är fallet för oss flesta (utom Linda då – som hatar Facebook, men älskar Twitter). Personligen har Twitter aldrig givet mig nåt givande, Facebook gör det då och då, in emellan oerhört många timmar dötid. Om David vill, och orkar, göra det som Chrille föreslår är jag all-for-it. Jag är av den karaktären att jag läser allt, som jag en gång gått med på att läsa. Till exempel hela Metro (utom sport och schlager) när jag kör färdtjänstbuss. Jag känner inte för att läsa det som Linda twittrar om, eller när nån jävel har sparkat in ett mål. Jag vill däremot hemskt gärna veta när David har upptäckt ett nytt Koushik. Kanske kan man filtrera det hela genom taggarna? Musiktips t.ex. tar jag nämligen gladeligen emot från hela heylisa. Men egentligen tycker jag allt är tillräckligt som det är. Konservativ kraft!

  • chrille

    ultimat vore om man på eget bevåg kunde välja vilka heylisatwittrare man ville ta del av. typ, på var och ens sida kryssas i vilka personer man vill följa. hur det skulle skapas låter jag emellertid vara 100% osagt.

    då kan vi ju också tävla mot varandra. min läses av alla 12, hur många läser din?

    jag vill verkligen poängtera att jag inte är emot idén, snarare tvärtom (jag har blivit långt mer teknikvänlig). dock vill jag exempelvis bli matad av kontinuerliga musiktips, men inte med oändliga beskrivningar av kungöl på tivoli.

    jag vill kunna välja.

  • david

    Jag håller med den sysslolöse. Vi kanske ska se det som ett sätt att skriva lite enklare Heylisa-inlägg, inte en konkurrent till Twitter. Personligen hade jag mest tänkt använda det för att föra fram lite bra mysik.

  • chrille

    en annan har ju en del dötid vilken fylls med vansinnesklick på uppdateringsknappen, menar jag.

  • chrille

    marcus: som du då, vilken din replikfrekvens på mitt inlägg bevisar.

  • Jag tycker Chrille skall tvingas ha en mobilklient som gör att han är up-to-speed med alla våra andras äventyr med vilka tv-program vi tittar på och hur vår avföring är

  • chrille

    mitt motstånd är inte teknikaliskt. jag vänder mig emot att oavbrutet tvingas läsa hin håles all smörja. jag klarar inte, på rent mänskliga grunder, av ett sådant konstant informationsartilleri, och därför är twitter djävulen.

    fixa gärna en avstängningsmekanism/ dölj, om möjligt, givet att twittrering infogas i heylisarepertoaren. av humanitära skäl.

  • david

    Inga dubbla negationer efter 22.00! Mitt förstånd fick tänka bra länge där.

    Fördelen med att återuppfinna hjulet är att det, misstänker jag, är bra mycket enklare att implementera. Vet inte hur väl man kan filtrera Twittringar i en eventuell integration med WP, för jag antar att man inte man inte vill att allt man skriver om allt och till alla ska hamna på Heylisa. Men men, det kanske går att fixa.

  • vad är nackdelen med att inte återuppfinna hjulet?

  • david

    Nu kanske jag borde hålla min åsikt Schweiz innan folk tänkt till själva, men jag föredrar ju att hålla mig till en intern grej, utan Twitter-konton.

  • chrille

    jag kan tänka mig det mesta, bara det inte integrerar riktig twitter inom heylisasfären. för det gillar jag då verkligen inte. fast alla andra kanske omhuldar twitter? isf röstas jag väl ned.

  • Skriv kommentar