Jag var tvungen att lägga till det här här uppe så att det blir lite positivt också. Det här är The National (som kommer till Way Out West, yay) och låten Terrible Love från kommande skivan High Violet. En singel, Bloodbuzz Ohio, kan du ladda ner på deras sida.

Huja! Det är allt jag kan säga om det här. Jag var lite nere i januari/februari och tänkte att jag ska konsumera mig ur det svarta i tiden, så jag gick och köpte mig en iPhone. Jag kollade frenetiskt olika jämförelser etc. Av Prisjakts “billigaste-abbonemang”-jämförelse framgick att Telenors 299-kronorspaket skulle vara det som blev billigaste (och som inte innebar att man skulle behöva köpa monster-telefonen olåst till runt sju-åtta tusen. Sådana stora pengar lägger man ju bara på böter! Hur som haver, jag gick till Telenor-butiken och köpte luren, trots att jag hade bindningstid kvar på min gamla telefon. Snubben i butiken som bor precis vid en 3G-mast på Johanneberg lyckades spela på mitt ha-begär och jag fixade inte bindningstids-grejen först utan det blev en oändligt lång process av ombildande av gammalt abbonemang till kontantkort och därefter ett SIM-kort skickat till Ljungskile (!). Så mitt råd är att stå emot ert ha-begär tills ni kollat med er gamla operatör så att det går att portera om det gamla numret. Därav hade jag ett temporärt nummer i nära nog en månad, som de flesta här nog vet. Nu kommer vi då till användat av telefonen i Telenors nät, vilket är fullkomligt bedrövligt. Varje dag jag kommer hem poppar det upp “Nätverket förlorat” ty nätet klarar inte mina betongväggar åt alla håll i hallen. Var det inte tio år sedan Comviq kom med en reklam om världens bästa inomhustäckning? Dit verkar fan inte Telenor ha kommit än. Vidare funkar det hjälpligt med den så kallade Turbo-3G-pissnätet. Det är sällan det funkar att visa en kollega Göran Perssons utlägg om Helmut Kohl och dennes fabläss för smör på Youtube. För att inte tala om SVT Play som bara laggar hela tiden. Idag fick jag första räkningen som blev rätt rejäl då de väljer att ta betalt för dels perioden fram till idag och dessutom för nästa period, alltså till slutet av april. Det leder till en jävligt fet räkning. En räkning jag kollar upp och inser att jag borde skaffa “fritt sms” så att jag kan messa oändligt för en hundring i månaden, en tjänst jag sett på deras hemsida tidigare, men som nu inte fanns längre. Jag ringer upp kundtjänst och tänkte undra var fan den tagit vägen nu när jag visat mig behöva den (kostnaden för mina sms har ju gått upp med 315%!), men där i den automatiska tjänsten går det faktiskt att beställa tjänsten jag vill ha. Inkonsekvens.

Så här har ni ett råd av rang: HÅLL ER BORTA FRÅN TELENOR. Och att byta abbonemang från Tele2 var fan inte lätt det heller, det där jävla kontantkortet var jag tvungen att tanka på och ringa några samtal för att de skulle kunna bekräfta att det var jag som använde det – de hade ju för fan skickat det till mig (eller iofs till far min…) Ett till råd är att inte uppdatera programvaran, då går det nämligen inte att highjacka skiten.


5 kommentarer »

 • david

  Ljuset var ju faktiskt helt okej.

 • Bob

  Frans: skicka klagomålet till Hasse E vettja!

 • frasse

  Uruselt ljud på Nationals uppträdande. Det låter som om de satt en mic mitt i rummet, och sen hoppats på det bästa..

 • bob

  Jag borde lärt mig, men gjort är gjort och inte hjort. Jag har stängt av 3g nu (det går utan att jailbreaka), så får vi se om det blir nån förändring. Dock känns det en smula kontraproduktivt att stänga av 3G i en iPhone. Och jävligt sunkigt med att de har eget nät i storstäderna. Varför frågar jag mig. Jää jää. Fuck it, I hate it, there you go, three little words on a mobile phone.

 • david

  En dryg månad. Det var roligt!

  I övrigt lät det inte alls roligt. Synd att du inte skaffade Tre, säger jag totalt okonstruktivt. De är ganska värdelösa på landsbygd, men riktigt bra i stan. Tydligen äger Tre och Telenor 3GIS (3gis.net) tillsammans och således delar de 3G-nät, FÖRUTOM i “Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona. I dessa städer bygger och driver operatörerna sina egna hemmanät”. Grattis!

  Ännu mer synd att jag inte tänkte på att nämna iPhonens svajiga mottagning — det kanske hade avskräckt dig från telefon eller Telenor. Om/när det går att jailbreaka 3.1.3 kan du testa med att stänga av 3G och köra helt på 2G-nätet, vilket Telenor trots allt kan stoltsera med. Det kanske kan hjälpa. Då får du mer batteri över också.

  Nu blev det tekniskt. Tugga och svälj!

 • Skriv kommentar