Sista Sovjet-staten vill inkassera.

SKRIVET AV: bob
16 March, 2010, klockan 22:10
Etiketter:
17 kommentarer
You got me singin' the blues!

Tricky – Singin’ the Blues.

The bills are gonna rob me.

När jag och Alex jobbade i Norge för tre och ett halvt år gjorde vi inte så mycket annat än att sa till Kjartan att starta om modemet så vi kunde fortsätta konversera med några damer på nätet. Till slut tröttnade vi på att vara där uppe och åkte hem och fick träffa dessa damer istället. Vi var väl rätt ivriga att träffa dessa damer och jag körde för fort utanför Oslo. När jag i 92 km/h körde om på en 80-väg blixtrade det givetvis till och väl hemma fick jag efter kanske ett halvår ett papper där jag uppmanades erkänna mitt brott. Fan, heller, jag vill se fotot innan jag erkänner nåt. Sagt och gjort, några månader senare stegade jag in hos Trafikpolisen på Sankt Sigfridsgatan, satte mina lurar runt halsen och fick titta på en lite pixlig bild där jag sitter med mina lurar – denna gången i på huvudet. Jag kunde inte säga mycket annat än att det där trots allt var jag och beredde mig på att få betala de 4900 NOK i böter. Jag kollade även om man eventuellt kunde få sitta i finkan en vecka istället, detta hade jag hört skulle gå. Det kunde man – om man inte hade några som helst ägodelar som kronofogden kunde ta hand om. Så jag gick och väntade på den där räkningen, tiden gick och jag trodde den hade preskriberats, men idag kom den som ett brev på posten, bokstavligt talat. 4900 norska slantar vill de ha innan den 22:e mars! Tack för den!

Så nu undrar jag:

    1. Borde det här inte varit preskriberat nu?
    2. Är inte det orimligt kort tid innan de vill ha pröjs?
    3. Kan jag överklaga på nåt vis?
    4. Hur mycket får man för ett större parti god-given ass på Rosenlundsgatan?

17 kommentarer »

  • marcus

    utmärkt tips lars!

  • lars

    för alla som har problem men pengar, jobb, norskar, fruntimmer eller vad det än må vara rekommenderar jag följande skönsång:
    http://feber.se/video/art/175031/tro_lo_lol_lo_lol_lolo_lol__ho/
    är beroende av den låten för att få någonting gjort under dagarna och för att kunna sova på nätterna.

  • Christian

    jag får ingen lön. 0:-. härligt.

  • marcus

    Tänkte bara lite blygt flika in att jag tror jag får dubbel lön denna månaden pga försenad bonus. Så varsågoda, bara att hälla ner saltet i såren :D

  • david

    Christian: Samma här. Ser fram emot exakta summan. Det går bra för Heylisa.

  • Christian

    Själv fick jag idag på posten efterkontroll med anledning av överskridet CSN-fribelopp. Under år 2008. Återbetalning stundar. Skööööööööööönt.

    Bob: Tar du ett gäng fotostatkopior i svartvitt av Frälsis vegetariska recept och reserverar för mig tack.

  • Robert

    Om du bara vill ha uppskov en stund med att betala så hör av dig till polisen och be om det. Borde inte vara något problem. Länsman är resonligare än man tror, ibland. Så antagligen även den norska.

  • Bob

    Jag tror jag förlorat lite på det då norska kronan blivit ännu lite starkare. Men hade ju varit skönt att få den när man hade lagt undan pengar till den… Så jag skulle vilja påstå att jag förlorar i dubbel bemärkelse. Dock har jag ju ett heltidsjobb nu i motsats till arbetslös som jag var när jag fick boten. Så jag ska helt enkelt plocka fram den där receptboken från Frälsningsarmén som Frans lämnat hos mig, den med ett antal soppor som inte kostar mer än en femma per portion…

  • marcus

    hur blir det nu… har du vunnit eller förlorat på att få vänta i tre år med kronans värde och inflation och dyl?

  • Bob

    Jag har ju erkänt så då kanske det är dödsdömt att försöka få det preskriberat. Vi får se vad de säger.

  • david

    Preskriptionstiden gäller väl kanske bara tiden mellan bryt och dom? Så de kan säkerligen hålla en på leashen hur länge de vill innan de bestämmer sig för att casha in. Jävlarna.

  • Christian

    norsken gillar momentan betalning, det är nog därför det där landet har så god likviditet.

    för varje liter olja som säljs rinner en motsatt ström mynt ner i fort knoks från i direktledning från köparland.

  • Lars

    Jag tror man måste betala cpsnabbt i Norge. Farsan kör lastbil där ibland och dom har haffat honom för överlast några gånger. Då hänger snuten med honom in på banken och han måste betala cash på momangen.

  • Ol

    Det var en godbit till kaffet får jag säga. Du får väl sälja lite av ditt naziguld. Skämt åsido, kolla upp preskriptionstiden för fortkörning i Norge om möjligt. Lindriga brott bör väl ha korta sådana.

  • bob

    Om jag fattar lappen rätt så blir 50% påslag om jag inte betalar i tid också. Ha! De är galna, fullkomligt galna.

  • david

    Näfyfan. En veckas notice? 4900 är väl fickpengar i Norge, men det är ju helt sygt, mand. Det där var danska, men ändå. Jag lider med dig.

  • Christian

    Sälj din stjärt. Det behöver jag också göra. Duo ger bra pris.

  • Skriv kommentar