Politix.

SKRIVET AV: bob
6 January, 2010, klockan 1:54
Ingen kommentar

Några tankar från den Bobska hjärnan. Jag orkar inte fundera mer på det här utan känner för att bara få det ur mig. Jag sitter här en sen jävla tisdag och kollar igenom gamla Lokko-krönikor på Svenskans hemsida. En av dem pratar om The Thick of It (som jag, Chrille, Frans och David nog alla förälskat oss i, nu när In te Loop fått oss att få upp ögonen för Armando Iannuccis komediserie, han kommer förresten till filmfestivalen). Därefter skriver Lokko om en snart 18-årig MUF-are som heter Anton Abele, som blivit känd för att ha skapat en Facebook-grupp som suktar till att tukta Gatuvåldet. Dennes youtube-klipp där han lägger fram sina åsikter (som för övrigt bara handlar om tre saker; trygghet, skolan och integriteten) är faktiskt lite småroliga. Hans hemsida är snygg och up-to-date med både YouTube och Twitter. Dessutom kan man ungdomar lägga in sitt stöd, så här lyder till exempel Isabella L:s inlägg:

»Snygg och duktig ung man«
Inte är han bara snygg utan så sjuuukt duktig. Har träffat på Anton ett par gånger och han är alltid lika klipsk och duktig. Ett plus är ju helt klart att han ser bra ut ;)
Skrivet av: Isabella L, 27 augusti 2009

Det är flera saker jag stör mig på just i dagens poltik: 1) att Moderaterna (som har en gigantisk valkampanjsbudget även denna gång) har fattat att sociala medierna är sättet att få tag i ungdomarna (så som Isabella här uppe). Eller snarare att Vänsterblocket inte lyckats med nåt liknande, det här valet måste kännas ungefär som de som röstade på Obama för att slippa McCain, inte för att stödja Nader eller vem de egentligen vill stödja. Populistiskt och gött. 2) att vi går mot, likt landet i väst, ett två parti-system, med en allians å ena sidan och en å den andra, jag menar hur mycket meningsskiljaktigheter har vi sett under dessa drygt tre år med alliansen? 3) att Alliansen försöker cementera nån sorts slavgörare, inte bara genom alla jävla bemanningsbyråer och urholkat skyddsnät om du blir av med jobbet, utan också genom att plocka bort att man får 0,5 extra på högskoleprovet för arbetslivserfarenhet, hela komvux-köret och enligt vad jag läst i en insändare (jag orkar inte researcha halv två på natten) ska de även ta bort rättigheten till att få tjänstledigt för att studera.

Ah, jag är skeptisk till om administratören på Antonabele.se kommer godkänna den här kommentaren som jag skrev under frågan “Varför stödjer du?”
Jag har inget bättre alternativ.
Eftersom vänsterblocket inte tittat på, och tagit lärdom av, Obamas populism på nätet. De lever kvar i en värld där man vinner röster genom att sätta upp skyltar. Men tacka då gudarna för att vi har fått en liten MUF-are till vår räddning. WordPressad och klar. Hoppas nu inte Moderaterna får sina stålar från amerikanska vapenindustrin, som ju finansierade merparten av Obamas kampanj, utan att de nöjer sig med finansiellt stöd från Timbro och de andra rika gubbarna i de kretsarna.
Ardi Ee-rek-shən

Författat till tonerna av Vampire Weekends nya skiva, Contras. Väl mött.


Skriv kommentar