Up up and away!

SKRIVET AV: bob
8 April, 2009, klockan 7:40
Etiketter: , , , ,
3 kommentarer

Just nu sitter jag här i mitt nya näste i Brooklyn. Chrille har gått och lagt sig efter att ha skrivit om hur hans liv här i NYC ser ut. Det är inte roligt för mannen, men snart kommer sommaren, och med den Karro, förhoppningsvis ett jobberbjudande och kanske dessutom Dagsfest (hemligt hemligt, än så länge vad det är!)

I fredags skickade Chrille mig ett mess där han meddelade att han och la familia var på Jazzklubben på Christopher Street. Jag gick och kollade på gatan efter en sådan, det fanns en, men där var de inte, jag gick lite österut och såg två killar stå och grovhångla, vad trevligt att det kan göra det öppet tänkte jag, sedan gick jag västerut tills jag kom till Hudson River. Där fanns en telefonautomat som jag försökte ringa Chrille med, men jag kom inte fram. När jag lägger på frågar en knubbig svart man mig om jag vill följa med honom in på en bakgata, jag säger nej, jag letar efter mina vänner, -men vi kan vara vänner, häng med in här bara, -nej, de är på den här gatan, och så svarade jag svävande på hans frågor, tills han vid nästa kvarter mumlade att det var hans födelsedag och det enda han ville var att få sin kuk avsugen, jag svarade givetvis att det får han hitta nån annan att göra och gick vidare. När jag sedan gick österut igen började jag titta lite mer på de andra flanörerna och vad som erbjöds i de färgglada butikerna. Så nu behöver ni inte gå igenom Craig’s list personals när ni kommer till NYC, kära homosexuella. Gå rakt till Christopher Street och få er en trevlig stund. Jag mötte upp med Björkdahlarna när jag hade snurrat runt en stund och börjat leta reda på tuben hem, då jag snubblade på Bleecker St och stället där vi varit med Håkan och Johan. Givetvis var det ju det han hade menat. Vi tog en öl med päronen och sedan tog vi några till, Chrille, Hanna och jag. Vi skulle kolla läget på ett ställe där en tjej på Couchsurfing hade 25-årsskiva, ett ställe som erbjöd en kul deal: ta på dig en rysk rock, mössa och gå in i ett rum fullt med vodka. Med dig har du ett glas – av is. Snacka om binge drinking! Dock var vi sena och $15 var lite saftigt, så vi gick femtio meter till, till Motor City Bar, där tydligen Olers och Håkan spenderat sin sista kväll i NYC. Trevligt hak som spelade rockabilly och hade kvällen till ära en lättklädd dam som dansade på bardisken. WT och gött.






På lördagen tänkte jag ge mig in i ett kuddkrig på Wall Street. Det var tydligen batalj på Järntorget också. Dock glömde jag min kudde och kunde inte få upp dörrjäveln. Lite besviken följde jag efter ett gäng med kuddar, som hade sämre koll än min ursprungsrutt i tunnelbanan, så jag hann inte till Couchsurfingmötet som skulle vara innan kriget, så jag gjorde som så många andra: blev fotograf.


Vissa hade bra utgångsläge.


Vissa var bin.


Vissa ville inte riktigt ge sig in i smeten.


Till slut tröttnade man ju. Jag gick runt för att fota från ett annat håll, men då blev jag inte insläppt igen.


Så jag tog en promenad, ville ha en Ham & Greve på Pret, men det var stängt ty det ju trots allt var i Financial District på en lördag. Därefter hittade jag ett löv i en tv och så åkte jag hem och fick till slut upp dörrjäveln. Jag började faktiskt pilla med en sida, men så kom Plurre förbi. Vi gjorde lite Carbonara och sedan åkte vi med Russ in till stan och mötte upp med Danny, Russ’ studiekamrat, som är en jävla reko snubbe. Han hade besök av en trevlig, småbitter tjej från Pittsburgh som hette Kristen. Vi tog lite öl här och där, men det hände inte så värst mycket den kvällen.


No, he won’t. Han kommer att bli en ny Clinton. Spelar han sax?


Behövs det verkligen?




Vad är det för märklig sport de spelar på min söndagspromenad i Prospect Park? [Sista bilden.]


Mysigaste ungen på Grand Army Plaza.

På söndagen borde jag ha slagit Danny en signal. Han och Kristen skulle ut och leta reda på papegojor som lever i Green Wood Cemetery här i Brooklyn. Hon berättade historien om att på 60′tart brukade maffian öppna alla lådor på JFK och en gång kom en låda från Argentina med massa papegojor i. Jag läste nu på brooklynparrotts.com om att det bara är en teori. Hur som haver, de var min sorts personer. De hade kommit iväg för sent till kyrkogården, så den var stängd och det blev mörkt, men de hade i vart fall hunnit köpa Dominoes, som vi försökte lära oss spela när de kom förbi. Det var tråkigt så vi bytte till Texas Hold’em som blev en fight mellan mig och Danny, Kristen tyckte nog pokern var än mer tråkig och satt istället och textade som en kvinna av 2000-talet. Vid halv två-tiden lämnade vi Russ här hemma ty han skulle till rätten i New Jersey nästa dag (han körde en rutten bil hem från en filminspelning om ni undrar). Väl på Atlantic Avenue var Floyd’s, stället som har Boccia-spel stängt, så vi hamnade på stället mitt emot. Jag gillade det direkt, de spelade Björk, när jag kom ut från toan spelade de Sabbath. Jag var glad. De hade Stella på fat. Flott. Det var tydligen bartendern som hade kopplat in sin iPod med den trevliga musiken, vi snackade lite med honom och jag intog den vanliga, lyssnande rollen med Danny och Kristen. Jää jää. Trevligt hade vi i vart fall.

Igår började jag min nya livsstil. Säger vi. Jag drack inte någon öl (innan igår har jag ta mig fan druckit öl varenda dag sedan jag lämnade Sverige, semesteralkad, jag? nej nej). Och jag stack ut och sprang. Långt som fan. Inte för att jag sprang hela tiden direkt, men över en timme var jag ute i det härliga duggregnet. Enligt mig det perfekta joggingvädret. Igår kväll lagade Chrille en fashionabel måltid på aubergine. Den mannen har blivit värsta kocken med åren. Det var trevligt att samtala om lite planer inför sommaren.


När han sedan gick och lade sig pratade jag med Gabe på Facebook. Gabe är en amerikan som bor utanför Denver, Colorado, han soffsurfade hos mig i somras och nu ska jag inte bara göra det hos honom, vi ska också köra hans 1998 Sedan av nåt märke (sorry Olers, men du får mer detaljer senare) sådär en tusen mil ungefär. Ska bli helt jävla galet kul! Det blir som ni ser på kartan mest en resa genom Kanada, det där landet som man egentligen inte vet så mycket om, men det ska bli kul att ta reda på! Att det dessutom blir en nationalpark i Utah, Las Vegas, kanske L.A., San Francisco, Portland, Seattle och Boston i USA är ju inte fel det heller! I Kanada är platserna på kartan Vancouver, Jasper nationalpark, Calgary, Winnipeg, Sault Ste Marie, Toronto, Ottawa och Montreal. Get your motor running!


3 kommentarer »

  • david

    Roligt med den globala kuddfighten! Jag befann mig utanför Myrorna vid Järntorget när slaget drog igång. En svensk student beklagade sig över allt dun i luften till sin utländska utbytesstudentkompis: “Yeah, I don’t know what you say in English but it’s called ‘pollen’”.

  • bob

    Givet! En fjärdedel runt jorden! Planen är att göra det på nära tre veckor. Vi åker lördagen den 25e april och planerar att vara framme i Boston runt den fjortonde maj. Sedan tar jag en sån där sexdollarsbuss till NY några dagar senare. Boston ska ju vara en schyst stad. Där kan man soffsurfa lite. Det är det som var starten på hela idén, att Gabe skulle köra och hälsa på sina föräldrar där. Lyckligt nog var han minns lika sugen som jag på att dra på en roadtrip!

    För övrigt blir det nog en Bruce-jobbardag idag:
    I’ve done my best to live the right way
    I get up every morning and go to work each day
    But your eyes go blind and your blood runs cold
    Sometimes I feel so weak I just want to explode

    Men nu ska jag ut och springa i de tre härliga plusgraderna. Mössa på!

  • figge

    Haha, gött med lite judehumor. Det piggar alltid upp en trist arbetsdag.

    Schysst resa, hur lång tid ska den ta? Det är ju jäääääävligt långa sträckor att köra. Jag och Fidde bilade i 5 timmar mellan San Diego och Las Vegas och efter halva sträckan var man mer än lovligt trött på öken, trots att jag verkligen gillar idén om öppna vidder.

    Fast ändå: “On a rattlesnake speedway in the utah desert, I pick up my money and head back into town. Driving cross the waynesboro county line, I got the radio on and I’m just killing time”. Nu blev jag jävlare mig sugen ändå!

  • Skriv kommentar