Mexico part deux.

SKRIVET AV: bob
31 March, 2009, klockan 21:38
Etiketter: ,
4 kommentarer


Hej mina vänner. Nu kommer en fortsättning på min Mexico-reseredogörelse.




Torsdag.

Jag beger mig från Rincada del sol, Feddan och Marias kurort, går femtonde avenyn bort till platsen där man tar collectivon. Hopp in och snart iväg. När jag ber chauffören stanna vid “Ruinas Tulum” börjar en argentinsk tjej prata med mig. Hon undrar om jag vill dela en taxi från motorvägen, då hon inte vill gå ensam. Vi går istället den halva kilometern ner, hon visar sig vara barnläkare och en trevlig prick. Vi går igenom alla vackert belägna ruiner och tar oss sedan ett dopp på den vackra stranden där vågorna är stora och roliga. Jag tröttnar dock och när hon träffar en vän från Buenos Aires överger jag dem till sitt återfinnande.


Vi går alla tre och äter på ett trevligt ställe där de har finfina juicedrinkar och helt ok mat. Fantastisk guacamole. Varför har jag inte ätit mer guacamole? Más!







Vi drar till Walmart och beter oss. Sådär.


Där har de ost gjord på chihuahua?


De har fina lysrör också.


Utanför konkurrenten har någon satt upp lite streetart.


Fedda tar ut pengar i ett bås…


…medan jag leker med kameran.

Fredag.

Vi hyr oss en vacker bil (eller hur, Olers?) och jag sätter mig bakom ratten och kör söderut i Quintana Roo, delstaten öster om Yucatan, som denna karta är över, och där vi har våra mål.











Första delmålet var Izamal, en stad där hela staden var målad gul. Mycket trevlig liten håla, men ack så varmt.


Visst är den vacker, vänner? Bilen alltså.




Vi stannade till vid en gigantisk agaveodling. Alltså plantan man gör berusningsdrycken tequila på.


It don’t matter if you’re black or white. You’re still a pup.



Efter att ha kört igenom ett gäng hålor där de tittade storögt på de bleka människorna kom vi till norra kusten. Jag och Fedda tog oss raskt ett bad. Men före hann ett litet barn.



Att sköta kameran samt köra bil samtidigt är roligt, men ungefär som att köra bil i Mexico – rätt farligt.


Snart var vi framme i Puerto Progresso, där vi hittade ett hotell i Lonely Planet. Helt ok hak. Om ni reflekterar över min nya gettostil kan jag meddela att så blir det när man köper en ny t-shirt på Juarez-gatan. V-ring all the way!


Vi gick ner till stranden där det satt en pojke på en bänk och åt.


Vi åt pasta, pasta respektive räkor. Det var riktigt goda räkor ska jag säga. Man får ju passa på när man är på kosta [koo-sta]. Efter det gick vi till Oxxo (Pressbyrån) och satte oss på strandkanten och spanade på poliser som fick pengar av en påtänd man som gillade att hjälpa folk att backa ut från parkeringsplatserna. Vi förstod inte riktigt.


Apostrophe s!


Jag var oerhört ghetto. För övrigt målar de loggor på väggarna. Inga affischer eller liknande, bara färg. Ett riktigt hantverk. Me like.



Maria gick och lade sig. Jag och Fedda gick upp på taket en sväng. När även han snart gick och lade sig gick jag ut på en promenad i staden. Jag hann se en hel del; en skönhetstävling för en gymnasieklass, ett band som spelade för en inte särskilt fullsatt liten stadium samt en fotbollsmatch med domare och allt. Enligt en gubbe vid klubbkiosken, där jag sponsrade med ett vattenköp, skulle de spela hela natten, fram till klockan nio. Galet.


Lördag.

Vi börjar med att duscha, äta fruktost (fruktfrukost), köra till Merida, hitta ett vandrarhem och sedan äta frukost och ta en kopp kaff.


Schyst med streetart och att det fortfarande är så vanligt med bubblor. När slutade de tillverka dem i Sydamerika, Olers? Eller håller de på än?


Jag är barnslig och hamnade i en diskussion om kukar och om omöjliga ställningar med en tjej som jobbade i en affär. Det slutade med att jag köpte mig en hängmatta. Dock glömde jag bort att få den där kalendern med alla sexlekar man kunde hitta på i den. Doh!


Vi åkte till antropologiska museet där vi fick lära oss att de gillade att sätta grejer på små ungar så att deras kranier blev deformerade.


Inte ens Mad-killen slapp undan.


Och sedan har det mage att fråga: “vad liiider du av?”




All in all hade jag ganska tråkigt, dock.




Vi gick till hostelet och chillade ett tag istället.


Sedan kollade vi läget nere vid Plaza Grande, där vi tidigare hade blivit hit- och ditskickade av olika “trevliga” män. De börjar snacka väldigt vänligt och sedan blir man alltid följd till ett ställe som säljer hammockar. Vi hade långa diskussioner om vem av alla man kunde lite på. Egentligen är väl den tråkiga slutsatsen: ingen.



Rock n’ Roll!


Spring-break!


Vi avslutade kvällen med att titta på folk nere på stora torget. Där hade de sådana där roliga stolar man sitter mitt emot varandra på.

Söndag.

Vi börjar dagen med en hostel-frukost, alltså vattnigt kaffe och några bitar toastbröd med sylt på. Mmm. Därefter kör jag fort till Chichen Itza, ett av världens underverk. Tyvärr gör jag ej nån Where the hell in the world is Matt?-dans.



Jag tycker det är kul en liten stund. Sedan börjar jag be Fedda ta massa dumma kort på mig. Tee!


Men det är fint. Det är det. Molnen också.


Men varför har de inte numrerat med det mayanska alfabetets glyfer?


Här kunde de observera rymden. Häftigt.


Måndag.

Jag och Fedda tog en collectivo till två cenoter idag. Det här är den första, Azul. Trevligt ställe där man kunde få gammal fothud uppäten av de småfiskarna. Kittlande. Givetvis behövdes ett Bobhopp.





Därefter gick vi till Cenote Eden. Den var markant större och där var det markant fler som ville hoppa från den markant högre kanten. Cirka fyra meter och sedan blev det än högre när man klättrade upp i ett träd. Vi var tio år gamla igen. Mycket kul.


4 kommentarer »

  • bob

    Gött stäm, Olers. Working 9 to 5. Själv är jag nu officiellt alkad. Bärs varenda dag i 3 veckor nu. Och inte en enda fylla. Och skippade tits and ass i Cancun för seghet och massage i Playa del Carmen. Jag har officiellt blivit en gubbe.

  • Ol

    Hallå globetrotter. Gött det ser ut med semester, själv är jag måndag till fredag knegare nu, rubbat att gå till jobbet fem dar i rad. Bubblan är död, gjordes till 2005 tror jag. Hälsa fedda, heppåre

  • bob

    Buena buena. Dame otra cerveza.

  • david

    Tu eres muy prolifico, señor Bob! Ademas, me gusta la camiseta minimalistica.

  • Skriv kommentar